Prezi

Prezi er et samhandlingsverktøy. Begrepet samhandlingsverktøy blir brukt om noe to eller flere kan jobbe sammen med samtidig. Dette skjer via nettet og gjør at man kan jobbe sammen uavhengig av hvor man er i verden.

Prezi er et sky-basert presentasjonsprogram som ligner på PowerPoint. Programmet har en gratis-versjon som fungerer fint til skolebruk, hvis ikke kan man betale for flere funksjoner. Her kan man legge inn tekst, bilde, lyd og video. Noen av forskjellene mellom Prezi og PowerPoint er at Prezi er som sagt et samhandlingsverktøy hvor opp til ti personer kan jobbe sammen med presentasjonen samtidig. En annen forskjell er at presentasjonen i Prezi kan gå i alle retninger, man lager en sti, fremfor PowerPoint som går lineært.

Etter min mening kan denne presentasjonen virke morsomere og mer interessent enn andre presentasjonsverktøy, som f.eks. PowerPoint. Dette er med på å holde lengre på barns oppmerksomhet.Programmet er nettbasert og lett tilgjengelig. Det er også enkelt å dele presantasjonene. Det kan absolutt være en fordel å bruke dette programmet når man er flere som skal jobbe med samme presentasjon.

I forbindelse med studiene skulle hver gruppe lage et undervisningsopplegg for noen 6.klassinger. Våres gruppe valgte å introdusere oss selv og opplegget vi skulle ha gjennom Prezi.  Her kan dere se våres presentasjon og forhåpentligvis får litt inspirasjon!

Prezi

(Trykk på bilde for å komme til presentasjonen.)

8 kommentarer om “Prezi

  1. Veldig, veldig fin presentasjon på prezi som dere hadde laget til dagen med elevene i februar. Imponert! (Og inspirert til å bruke prezi mer selv nå som jeg er i praksis.) Liker også veldig godt det enkle og flotte designet på bloggen din, men synes det er litt vanskelig å lese den lyse skriften på den hvite bakgrunnen. Har sikkert noe med alder å gjøre…;)

    • Takk for tilbakemelding, Rita! Jeg er enig at det kan være litt lys tekst, så er nok ikke alderen som påvirker. Skal prøve å få gjort den mørkere! 😉

  2. Hei Sunniva. Du har laget en fin blogg! Er enig i mye av det du skriver om Prezi. Liker det verktøyet veldig godt, og håper å få mulighet til å bruke det masse. Muligheten til å vise tidslinjer er noe av det jeg er mest fornøyd med, det gir et fint overblikk i f.eks. historieundervisning.

  3. Du har en veldig fin layout på bloggen din. Det gjør noe med deg å åpne ei side og få et vakkert bilde mot deg. Prezi blir godt omtalt med fin inndeling i avsnitt og tydelig overskrift.Veldig bra at du har linket til et godt eksempel på hvordan Prezi kan lages.

  4. Fin intro til Prezi Sunniva 🙂

    Tenker du om det er noen ulemper med at Prezi (i utgangspunktet) er nettbasert, kontra lokale programmer som f.eks. Power Point? Tror du Prezi helt eller delvis kan erstatte de tradisjonelle presentasjonene selv uten behov for samhandling?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s